ARTE COLDER

ARTIST STATEMENT – TRANSGENDER NUDES
In het westen denken we graag binair: het leven voelt minder beangstigend als we goed en kwaad in twee keurige compartimenten kunnen scheiden, of als we de geest los kunnen zien van het lichaam. Als het geslachtsonderscheid op losse schroeven komt te staan, bedreigt dat de sociale orde.

De realistische en gedetailleerde potloodtekeningen van Arte Colder geven geen uitsluitsel. Integendeel: de vraag rijst wie nou wat is, en waarom die vaststelling zo belangrijk wordt geacht. Hoe gaan wij om met geslacht en identiteit, en welke rol speelt dit in onze samenleving?

De vele gradaties grijs en de in elkaar overvloeiende lagen in de tekeningen symboliseren de mate van mannelijkheid en vrouwelijkheid die per individu enorm uiteen kunnen lopen. Het is alsof er sectie wordt verricht op de dubbelrol van het geslacht. Unieke personen in al hun obscene intimiteit, onschuldig en breekbaar.

Voor meer informatie en portfolio: www.artecolder.com

image_web image-1_web image-2_web image-3_web