Sandra Nouwen

SANDRA NOUWEN

Sandra Nouwen heeft haar studie gevolgd aan de Academie voor Beeldende kunst te Tilburg (1999-2003). In deze periode en de jaren erna stond de menselijke gestalte centraal in haar werk. Ineengedoken naakten worden streng omkaderd waardoor een bevreemdend effect ontstaat. Door de toepassing van extreme licht-donkercontrasten ontstaat er een mystieke sfeer. De schilderijen hebben door hun formaat een monumentaal karater.

De laatste jaren laat Sandra Nouwen zich steeds meer leiden door sfeer, kleur en composities waarin lijn en vlak centraal staan. Zachte kleuren voeren nu de boventoon. Het werk bestaat uit verschillende lagen van dekkende en transparante lagen die de ruimtelijke werking vervreemden. De lijnen en vlakken in de achtergrond en de portretten in de voorgrond gaan hierdoor een spel met elkaar aan. De basis van haar schilderijen is hierbij abstract, maar het figuratieve element blijft centraal staan.

Sandra Nouwen geeft sinds 2001 les op het Lorentz Casimir Lyceum te Eindhoven. Hier verzorgt ze lessen in tekenen en kunstgeschiedenis. Sinds 2013 heeft ze een privé-atelier op Perron C.